Kezdőlap / Új jármű / Iveco Eurocargo

IVECO Eurocargo

EZT A TEHERAUTÓT SZERETI A VÁROS

Amennyiben a 6,5 és 18 tonna közötti kategóriában szeretne társat találni, akkor az IVECO EUROCARGO termékcsalád tagjainál jobbat nem talál! Az EUROCARGO ideális választás városi és regionális fuvarfeladatai ellátásához, kommunális feladatok elvégzésre vagy bármely egyéb küldetéshez.

Az IVECO Eurocargo teherautó bemutatása

A bevált robusztus, megbízható és sokoldalú jármű – az új IVECO Eurocargo teherautó – most új funkcionalitással

Szebb, biztonságosabb, a környezetet jobban kíméli és hatékonyabb: Az új IVECO Eurocargo teherautót minden város szereti. Biztonságosan és a környezete iránt kíméletesen szelheti át a nagyvárosok betondzsungelét a minden ügyféligényre megfelelő megoldást kínáló új IVECO Eurocargo modellekkel.

Bár az új IVECO Eurocargo teherautó megjelenése megváltozott, a lényege változatlan: számos új biztonsági rendszerrel és felszereléssel, valamint új dizájnnal csábít, ám továbbra is a robusztus, megbízható és sokoldalú jármű, amelyet világszerte már több mint félmillió ügyfelünk választott. Az IVECO Eurocargo üzleti partner – és barát – mindenki számára.

 


Dizájn

Új IVECO Eurocargo teherautó: forma és funkció találkozása

Új megjelenés, bevált értékek

Az új IVECO Eurocargo teherautó nemzedékkel a szállítmányozás megmutatja a legjobb oldalát. Az új fülke egyszerre modern és praktikus, tökéletesen kifejezi a jármű energikus karakterét.

Az új IVECO Eurocargo folytatja az IVECO márka új formanyelvezetét, amelyet az új Daily vezetett be. A hűtőrács ívelt formája kiemeli a homlokfal közepén látható nagy IVECO márkanevet. Az ajtókon hangsúlyosan megjelenik az új Eurocargo típusfelirat, valamint a modellmegjelölés is. A szélvédő az UV-szűrő rétegnek köszönhetően kiemelkedő kilátást és komfortszintet biztosít a járművezető számára – egy külső napellenző negatív aerodinamikai hatásai nélkül nyújt védelmet a napsugarak ellen. A dizájnt az IVECO Eurocargo teherautó új kialakítású szélső légterelői teszik teljessé, amelyek tökéletes vizuális kapcsolatot teremtenek a jármű homlokfala és oldala között.

Az új IVECO Eurocargo első lökhárítójában a szélvédő tisztítását megkönnyítő fellépő található, valamint az AEBS kibővített vészfékrendszer radarja. Az új fényszóróegység, amely LED-technikájú nappali menetfényt is tartalmaz alapáron, opcionálisan akár xenon fényszórókkal is elérhető – ez is a forma és funkció egymásra találásának egyik tökéletes kifejezése. Az új nemzedék minden formai részletét a légellenállásra gyakorolt hatásának alapos elemzésével fejlesztették – nagyon jó példa erre az új szélső légterelő, amely úgy irányítja a fülke oldalánál a légáramlatokat, hogy a kilincs mindig tiszta maradjon. Ez csak egy apró részletnek tűnik, ám nagy hatást gyakorol az új IVECO Eurocargo vezetőjének mindennapjaira.

Az új IVECO Eurocargo a legjobb teherautó a városi feladatokhoz: tökéletes áruterítő járműnek, kommunális feladatok ellátására vagy bármely egyéb munkára a városközpontban. Kompakt fülkéjének (2,2 méter), nagyobb bekormányzási szögének (52 fok) és a kategória legjobb fordulókörének (körülbelül 11 méter a 3105 milliméter tengelytávolságú változat esetében) köszönhetően tökéletesen alkalmas a nagyvárosi feladatok teljesítéséhez.


Biztonság

Új IVECO Eurocargo teherautó: optimális védelem a vezető és a rakomány számára

Ennyi mindent megtesz az új IVECO Eurocargo a biztonság érdekében

Az új IVECO Eurocargo kategóriájában új mércét állít az aktív és a passzív biztonság tekintetében. Opcionálisan immár vezetőoldali légzsák is elérhető, az aktív biztonság pedig jelentősen fokozható innovatív elektronikus vezetői segédrendszerek megrendelésével.

Az IVECO Eurocargo teherautó sávelhagyásra figyelmeztető rendszere (LDWS) figyelmezteti a vezetőt, amennyiben a járművel figyelmetlenségből elhagyja a forgalmi sávot. A műszerfalra, közvetlenül a szélvédő mögé telepített kamera segítségével a rendszer felismeri az útburkolati jeleket és hangjelzést ad, ha a jármű úgy készül átlépni a forgalmi sáv határát, hogy a vezető nem jelezte a szándékát az irányjelzővel.

Az új IVECO Eurocargo elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESP) mellett a kibővített vészfékrendszer (AEBS) segít elkerülni a vezető figyelmetlenségéből adódó baleseteket. A rendszer folyamatosan méri az elöl haladó jármű távolságát, és balesetveszély esetén kettős figyelmeztetéssel (hallható és látható módon) hívja fel erre az Eurocargo vezetőjének figyelmét. Mozgó akadállyal való ütközés előtt a rendszer automatikusan aktiválódik és a jármű sebességét az elöl haladóéhoz csökkenti. Álló akadály esetén a rendszer mérsékelheti a baleset súlyosságát azáltal, hogy legalább 4 m/s2 lassulással 20 kilométer/órával mérsékli a sebességet.

Ezeknek a biztonsági rendszereknek köszönhetően az új IVECO Eurocargo teherautó nemcsak teljesíti az Európai Bizottság 2015 novemberétől érvényes 347/2012/EU rendeletének előírásait, hanem egyúttal már most megfelel a vészfékasszisztenssel kapcsolatos, 2018-ban életbe lépő szigorúbb elvárásoknak is.

Az IVECO Eurocargo új biztonsági felszereléseinek sorát az adaptív sebességszabályzó (ACC) teszi teljessé. Ez a rendszer méri az elöl haladó jármű sebességét, és a vezető által beállított követési távolságot tartja attól. Ehhez ugyanazt a radart használja, mint az AEBS, s egy felismert lassabb jármű esetén először a motor forgatónyomatékát csökkenti, azután a motorféket aktiválja, majd legvégül az üzemi féket hozza működésbe.

A vezetés biztonságát és a láthatóságot a szériafelszereltség részét képező LED-technikájú nappali menetfény növeli. Kívánságra az alapfelszereltségként kínált halogénfényszórók helyett xenonfényszórók is rendelhetők. Szintén a közlekedésbiztonságot fokozzák az IVECO Eurocargo kormánykerekének gombjai, amelyekkel az audiorendszer és a Bluetooth™-eszközök vezérelhetők, hiszen így elkerülhetők a kontrollálatlan kezelési mozdulatok, s a járművezető figyelmét nem vonja el semmi sem, az útra és a vezetésre összpontosíthat.


IVECO Hi-SCR

IVECO Eurocargo: Regenerálás? Köszönöm, nem!

Hi-SCR rendszer a fenntartási költségeket és a saját tömeget is csökkenti

Az új IVECO Eurocargo teherautó kategóriája egyetlen Euro VI minősítésű járműve, amely egyetlen kipufogógáz-utánkezelő rendszert alkalmaz, amely teljes egészében mellőzi a kipufogógáz-visszavezetést: ez a passzív részecskeszűrős Hi-SCR rendszer, az IVECO exkluzív rendszere.

Ez az innovatív és egyedülálló megoldás egyszerű, könnyű és hatékony kipufogógáz-utánkezelő rendszert eredményez az új IVECO Eurocargo járműnél:

A Hi-SCR rendszer:

A szabadalmaztatott Hi-SCR rendszer a károsanyag-kibocsátás szabályzása során elegendően magas égéshőt biztosít, ami minimalizálja a koromrészecskék arányát. Így a részecskeszűrőben csupán minimális mennyiségű részecske rakódik le, így nincs szükség aktív regenerációra. A kevés megmaradó részecskét a folyamatos passzív regeneráció során semlegesíti a rendszer. Ezzel a kényszerített, aktív regenerációval járó korlátozások így egyáltalán nem szűkítik az IVECO Eurocargo teherautó használhatóságát.

A Hi-SCR így egy alapvető előnyt kínál az ügyfél számára az IVECO Eurocargo használata során. A jelentősen megnövelt megbízhatóság mellett, illetve a még városi forgalomban is korlátozások nélküli használhatóság mellett, a Hi-SCR rendszer jóvoltából az IVECO Eurocargo teherautó korlátozás nélkül behajthat az érzékeny területekre, így például repülőterekre, parkolóházakba, természetvédelmi területekre és alagutakba, ahol az aktív regeneráció okozta magas hőmérséklet egyébként veszélyt jelentene.


Takarékosság

Új IVECO Eurocargo teherautó: takarékos és erőteljes

Akár nyolc százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztás

Az új IVECO Eurocargo teherautó újabb lépés a hatékonyság fokozásának útján. A Tector 5 és Tector 7 motorok legújabb nemzedékében rendkívül kis viszkozitású motorolajat használunk, amely csökkenti a belső súrlódást, növeli az égésfolyamat hatékonyságát és meghosszabbítja az olajcsere-intervallumokat.

Emellett az IVECO Eurocargo összes motorváltozata esetében célzott műszaki optimalizációkat végeztek a mérnökök. Ezek különösen fontosak a csúcsforgalmi időszakban esedékes feladatok során, ahol a versenyképesség az üzemeltetési költségeken múlik, az IVECO Eurocargo igazán itt mutatja meg erősségeit:

Az új megoldásoknak (és az új, kis viszkozitású, szintetikus hátsótengely-olaj alkalmazásának) köszönhetően az új IVECO Eurocargo teherautó gázolaj-fogyasztása akár nyolc százalékkal kisebb a városi elosztófuvarozás során.


Teljesítmény

Fokozott rugalmasság, kisebb fogyasztás

Az új IVECO Eurocargo teherautó két, kifejezetten a városi munkákhoz tervezett motorváltozattal is elérhető: az új 160, illetve 190 lóerő teljesítményű, négyhengeres erőforrásokkal.

Az IVECO Eurocargo motorok forgatónyomaték- és teljesítményleadását kimondottan a településeken belüli feladatokhoz optimalizálták. Az új dugattyúknak, a módosított befecskendezőknek és a hatékonyabb égésfolyamatnak köszönhetően a sűrítés 17,0:1 arányról 18,0:1 viszonyra emelkedett. Így a forgatónyomaték 1200 fordulat/perc fölött körülbelül nyolc százalékkal nőtt. Az újítások jóvoltából a két motorváltozat legnagyobb forgatónyomatéka 680 newtonméter (a 160 lóerős kivitel esetében), illetve 700 newtonméter (a 190 lóerős esetén), és legnagyobb teljesítményüket 2500 helyett már 2200 fordulat/percnél elérik.

Mindezen műszaki optimalizációk eredményeképpen jelentősen csökken az IVECO Eurocargo üzemanyag-fogyasztása a gyakori megállással és újraindulással, valamint sok gyorsítással járó városi közlekedésben.

Az új IVECO Eurocargo teherautó motorkínálata a 4,5 liter összlökettérfogatú, négyhengeres Tector 5 és a 6,7 literes, hathengeres Tector 7 dízelmotorokból áll. A palettán hét teljesítményszint szerepel 160–320 lóerővel, a legerősebb erőforrás legnagyobb forgatónyomatéka 1100 newtonméter. A dízelmotorok kínálatát egy 204 lóerős, 750 newtonméter nyomatékú, s a környezetet jobban kímélő CNG-s, azaz sűrített földgázzal hajtott erőforrás egészíti ki.

Az IVECO Eurocargo motorjaihoz 6 vagy 9 fokozatú manuális sebességváltó, illetve 6 vagy 12 fokozatú automatizált váltó és hidrodinamikus nyomatékváltóval ellátott, automatikus sebességváltó társítható.

Az IVECO szabadalmaztatott Hi-SCR kipufogógáz-utánkezelő rendszer a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítja alacsony tömeg mellett.

A részecskeszűrő passzív regenerációját a teherautó folyamatosan és önműködően végzi, így nem szükséges azt a vezetőnek külön aktiválnia. A kipufogógáz-visszavezetés elhagyásának köszönhetően az IVECO Eurocargo nem végez aktív regenerációt. A rendszeres aktív regeneráció mellőzésének köszönhetően az alkatrészeket nem éri felesleges hőterhelés – kategóriájában egyedül az IVECO Eurocargo teherautó büszkélkedhet ezzel.

 

Kapcsolat

LEVANTEX KFT. / Hivatalos IVECO márkaképviselet

TELEFON: 06-1-435-3000
E-MAIL: E-mailt megjelenít
TELEPHELY: 1044 Budapest, Ipari Park utca 2.

Nyitvatartás
Szerviz / Alkatrész Munkanapokon 7.00-17.00
Értékesítés Munkanapokon 8.30-16.30
Bérautó Munkanapokon 8.30-16.30
Hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem.