Kezdőlap / Új jármű / Iveco Daily furgon

Az új IVECO Daily

megváltoztatja vállalkozása perspektíváit

Az új IVECO DAILY stresszmérséklő és biztonságnövelő technikáival, valamint a kategória legjobb fedélzeti munka körülményeivel és vezetési élményével a járművezetők mindennapjait is megváltoztatja, új perspektívát kínálva számukra a munkájuk során.

Az új IVECO Daily bemutatása

A haszongépjármű, amely "megváltoztatja vállalkozása perspektíváit"

Az új IVECO Daily egyaránt új mércéül szolgálhat a fedélzeti munkakörülmények és a vezetés élménye tekintetében, jelentős lépést téve az önvezetés és a továbbfejlesztett biztonsági megoldások felé.

Az új IVECO Daily immár új szintre emeli connectivity-kínálatát, pontosan a járművek tényleges használatára szabott, személyes szolgáltatások világát nyitva meg az ügyfelek előtt, s olyan teljes körű szállítási megoldást kínálva, amellyel egészen újszerű módon teljesíthetik logisztikai feladataikat.

Az új IVECO Daily piaci szegmensének első tagjaként teljesíti már az Euro 6D/Temp károsanyag-kibocsátási szabvány előírásait, magasabb teljesítményszint és fokozott üzemanyag-takarékosság mentén kínálva hosszú távú fenntarthatóságot, az ügyfelek nyereségességének szolgálatában.


Technológia

AZ IVECO DAILY TECHNOLÓGIÁJA A JÁRMŰVEZETŐ SZOLGÁLATÁBAN – TÁMOGATOTT VEZETÉS ÉS FOKOZOTT BIZTONSÁG

Az új IVECO Daily fejlett vezetői segédrendszerek (Advanced Driver Assistance Systems) teljes körű kínálatával érkezik. E megoldások kifejlesztésekor az IVECO olyan funkciókat állított a középpontba, amelyek kifejezetten nagyvárosi fuvarfeladataik során segítik a járművezetőket.

A továbbfejlesztett vészfékrendszer (Advanced Emergency Braking System) és a PRO városi vészfékfunkció (City Brake PRO) 50 kilométer/óra alatti sebességeknél segíti megelőzni az ütközéseket, illetve nagyobb tempónál enyhítheti azokat. E technika – ha a vezető nem avatkozik be – az ütközésveszélyt önállóan érzékelve megfelelően lassítja a járművet, így gondoskodva biztonságáról.

Az új PRO városi vészfékfunkció (City Brake PRO) technikájával az új IVECO Daily még egy lépéssel továbbmegy, e berendezés ugyanis lassú, öt kilométer/óra körüli tempónál segít megelőzni a baleseteket.

Az új IVECO Daily gépjárművekbe épített közlekedési torlódás asszisztens (Queue Assist) lassú tempónál a követési távolságot akár egészen megállásig tartva segíti a vezetést, és csökkenti az araszoló forgalom okozta stresszhatást.

Mindezeken túl az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control) a közlekedési torlódás asszisztenssel (Queue Assist) együttműködésben egyaránt tartja a beállított sebességet, illetve a biztonságos követési távolságot, míg az új IVECO Daily sávtartást segítő proaktív asszisztensrendszere (ProActive Lane Keeping Assist) aktív kormányzási beavatkozásokkal segíti megelőzni az éppen igénybe vett forgalmi sáv nem szándékos elhagyását.

Erős oldalirányú széllökések esetén az oldalszél-asszisztens (Crosswind Assist) támogatja a járművezetőt járműve stabilitásának megőrzésében, illetve az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartásában.

Az új IVECO Daily elektromos rögzítőfék (Electric Parking Brake) rendszere a jármű leparkolásakor automatikusan aktiválódik és önműködően old, amint a vezető indulásra kész.

Az új LED-technikájú világítás jóval erősebb fénykévéje nagyobb hatótávot biztosít, akár 15 százalékkal javítva a látást és az akadály felismerést gyenge fényviszonyok közepette is.

A kormányzás városi üzemmódja (City Mode) a rásegítést megnövelve akár 70 százalékkal mérsékli a kormánykerék forgatásához szükséges erőkifejtést, jelentősen megkönnyítve a városi utcákon végzett manővereket.

Kihívást jelentő körülmények közepette az új IVECO Daily olyan berendezésekkel is támogatja a vezetőt, mint a lejtmenet vezérlő (Hill Descent Control), amely lassú és biztonságos ereszkedést tesz lehetővé a hosszan elnyúló lejtőkön, valamint a kipörgésgátló (Traction Plus), amely laza és síkos útfelületen gondoskodik hatékony vonóerőátadási képességekről. Az új IVECO Daily kategóriájában elsőként kínálja e két technikát hátsókerékhajtású modelljeihez.


Motorok

AZ ÚJ IVECO DAILY – CSÚCSTELJESÍTMÉNY ÉS HOSSZÚ TÁVÚ FENNTARTHATÓSÁG VALAMENYI ALKALMAZÁSBAN

Az új IVECO Daily piaci szegmense egyetlen modelljeként kínál kétféle, minden felhasználási területen a lehető legjobb teljesítmény jegyében kifejlesztett motort.

A 2,3 literes F1A erőforrás light- és heavy-duty homologizációban a 116 és 156 lóerő közötti teljesítménytartományon áll rendelkezésre.

A 3,0 literes heavy-duty F1C motor 160 és 210 lóerő között három lépcsőben kínálja megnövelt teljesítményét és egy sűrített földgázzal üzemelő Natrual Power változat is szerepel választékában.

Az új IVECO Daily szintén élen jár a hosszú távú fenntarthatóság tekintetében, s piaci szegmense első modelljeként már az Euro 6D/Temp (WLTP és RDE) és az Euro VI D kipufogógáz-szabvány előírásainak is megfelel.


Gazdaságosság

AKÁR 10 SZÁZALÉK ÜZEMANYAG-MEGTAKARÍTÁS VÁROSI HASZNÁLATBAN ÉS AKÁR 10 SZÁZALÉKKAL ALACSONYABB KARBANTARTÁSI KÖLTSÉGSZINT

Az új IVECO Daily magasfokú gazdaságosságával tűnik ki, amit olyan megoldások egész sora biztosít, mint például az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), amely már a 2,3 literes F1A motorral szerelt minden modellváltozatban az alapkivitelhez tartozik, beleértve a DAILY Hi-Matic családot is. Az új elektronikus szabályzású, változó turbinageometriájú turbófeltöltőt (Electronic Controlled Variable Geometry Turbine) nem csupán a tranziens körülmények közötti érzékenyebb reakciók, hanem fokozott gazdaságosság is jellemzi. Mindemellett kifejezetten a számára készülő, különösen alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsai (Class A Super Eco Low Rolling Tyres) és új generátora (220A/12V) is hozzájárul az IVECO Daily üzemanyag takarékosságához.

Az új IVECO Daily gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszere (Tyre Pressure Monitoring System) valós időben méri a gumiabroncsok légnyomását, így annak optimális értéke tovább fokozhatja a gazdaságosságot és a biztonságot. Az IVECO Daily kategóriájában egyedüliként kínálja szimpla- és duplakerekes modelljein is e technikát.


Belső tér

IVECO DAILY - A KATEGÓRIA LEGJOBB FEDÉLZETI MUNKAKÖRÜLMÉNYEI ÉS VEZETÉSI ÉLMÉNYE

A tervezők az új IVECO Daily teljes kormányberendezését átdolgozták, a vezető így magasságában és tengelyirányban is állíthatja a kormánykereket, tökéletes vezetési pozíciót alakítva ki magának. A kisebb átmérőjű, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék kezelőelemek egész sorát hordozza és nagyobb lábteret hagyva járul hozzá a kényelemhez. Az új IVECO Daily új elektromos szervokormánnyal (Electric Power Steering) készül, különösen precíz működéssel, pontos visszajelzésekkel a vezető kormány mozdulataira, illetve csillapítva a rezgéseket és kiegyenlítve a hajtás és a kerekek kiegyensúlyozatlanságait, valamint lágy vezetési élmény mellett a stabilitás és a biztos irányítás élményét nyújtva.

Az új műszeregység nagyfelbontású, színes TFT-kijelzője különösen felhasználóbarát és intuitív interfészként működik, a jármű minden fő beállításával és funkciójával.

Az új IVECO Daily kényelmes munkakörülményeket és a személyautók színvonalán álló vezetési élményt kínál. Az új, hangvezérlésű Hi-Connect infotainment-rendszerrel a vezető az Apple Car Play és az Android AutoTM segítségével a jármű rendszerére tükrözheti mobiltelefonja tartalmát, menet közben is teljesen biztonságosan használva a különböző alkalmazásokat. E berendezés 7 col képátlójú képernyőt, DAB rádiót, tolatókamerát, a TOM TOM személy- és teherautós navigációs rendszerét, valamint az IVECO valós idejű tanácsokkal is szolgáló vezetési stílus kiértékelő rendszerét (Driving Style Evaluation System) is kínálja.


Formaterv

FUNKCIONÁLIS DIZÁJN A KÉNYELEM, A BIZTONSÁG ÉS A KÖLTSÉGELŐNYÖK SZOLGÁLATÁBAN

Az IVECO Daily azonnal felismerhető formavilágáról, amely immár erőteljes egyénisége szerves részévé vált. Még fontosabb azonban, hogy a dizájn minden eleme meghatározott céllal készült, a hasznos teherbírását növelő, új könnyűszerkezetes könnyűfém keréktárcsáitól egészen a biztonságot fokozó és – nem igényelve cserét a jármű teljes élettartama alatt – a költségeket csökkentő LED-világítás technikáig. Az új hűtőrács a hatékonyabb szellőzés érdekében nagyobb lett, miközben hatékonyan védi a motort és a hűtőt, emellett meleg dombornyomásos gyártási eljárásának köszönhetően különösen kemény és tartós is.

Dizájnelemei szintén hozzájárulnak az új IVECO Daily alacsony teljes birtoklási költségszintjéhez (TCO). Az új lökhárító három részből áll, így a városi környezetben gyakrabban előforduló kisebb baleseteket követően a teljes lökhárító helyett csupán a sérült részt szükséges cserélni. Az eredmény jóval alacsonyabb javítási költség, már csak azért is, mivel az IVECO statisztikái szerint az esetek 90 százalékát ilyen sérülések teszik ki.

Kapcsolat

LEVANTEX KFT. / Hivatalos IVECO márkaképviselet

TELEFON: 06-1-435-3000
E-MAIL: E-mailt megjelenít
TELEPHELY: 1044 Budapest, Ipari Park utca 2.

Nyitvatartás
Szerviz / Alkatrész Munkanapokon 7.00-17.00
Értékesítés Munkanapokon 8.30-16.30
Bérautó Munkanapokon 8.30-16.30
Hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem.