Kezdőlap / Új jármű / Iveco Daily busz

IVECO Daily busz

ÚJ PERSPEKTÍVÁK A SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSBAN

Az IVECO DAILY minibuszok széles kínálata megfelel a különböző személyszállítási feladatok igényeinek: igényes turistabuszok a kényelmes távolsági utazásért kis csoportok számára, vagy helyközi kivitelek kategóriaelső utaslétszámmal a menetrend szerinti városközi utakra.

Az IVECO Daily kisbusz bemutatása

A Daily kisbuszban akár 22 személy is szállítható oly módon, hogy az utasok komfortosan, a mai kor igényeinek megfelelően érzik magukat.

Hosszának és szélességének köszönhetően könnyen vezethető, alkalmas a zsúfolt, városi közlekedésre is, nagy sebességgel tud haladni az autópályákon, mindezt alacsony fogyasztás mellett.

Nem véletlen, hogy Európában egyre nagyobb sikernek örvend a furgonból épített Daily kisbusz.

Iveco Daily 20-22 fős minibusz

A képek illusztrációk.
Az árak tájékoztató jellegűek, üzleti ajánlatnak nem minősülnek.


Megjelenés

A Daily formatervének kialakítását a híres tervezőre Giugiaro-ra bízták, aki új stílust teremtett a kategóriában. A jármű eleje átalakult. Harmonikus vonalvezetés mellett jutunk el a lökhárító-hűtőrács együttestől a motorháztetőig és a fülketetőig. Az első fényszórók egyedi és markáns megjelenést kölcsönöznek a Daily busznak.

A nagy látószögű, külső tükrök kifogástalan hátralátást biztosítanak és tartalmazzák az irányjelző lámpákat is, amelyeket így sokkal jobban lát a forgalom többi résztvevője is. A jármű hátsó részét is áttervezték. A hátsó lámpatestek megújultak és szintén újak az ajtópántok, a küszöbök, és a fellépők.


Felszereltség

A Daily busz belső formaterve az ergonómia legfrissebb kutatási eredményeit felhasználva készült, és a híres formatervező, Guigiaro munkáját dicséri. A műszerfalra helyezett sebváltókar kényelmes váltást tesz lehetővé, és sokkal egyszerűbbé teszi a fülke átjárhatóságát.

A fülkét teljesen áttervezték, az új ülések kényelmesek és új szövetborítást kaptak. A kormánykereket, az ajtópaneleket és a műszerfalat lágy tapintású anyaggal vonták be, ahol három DIN szabványú tárolórekesz is található. A praktikus helykihasználást szintén elősegítik, az ülések alatt elhelyezett fiókok, és a fülkében található számos egyéb tárolózseb.

A vezetési és utazási kényelem sokkal kellemesebbé válhat számos új berendezésnek köszönhetően. Ilyenek például – az opcionálisan rendelhető - tolatóradar, az üléstér megvilágító rendszer, a programozható kiegészítő fűtés és a központi zár, mely az indítókulcsba integrált távirányítóval is működtethető.

Új MP3 képes gyári rádiók, Bluetooth rendszer és navigációs számítógép is választható a kiegészítő felszerelések listájáról.

A komfort többet jelent annál, hogy a kezelőszervek könnyen elérhetők, a helykihasználás optimális, és a felhasznált anyagok kiváló minőségűek. Alapvetően ide tartozik az ergonomikus kialakítás, az egyszerű kezelhetőség és az üléstérbe történő kényelmes bejutás biztosítása. A Daily új műszaki megoldásai maradéktalanul biztosítják ezeket a feltételeket.

A Daily busz 16, 20, 21 és 22 fős változatban rendelhető.


Technológia

Teljesítmény és hajtás

A Daily tradicionálisan a legjobb eredményekkel büszkélkedhet a hajtott kerekekre jutó nyomaték tekintetében. A tapadás és teljesítmény-átvitel ideális minden típusú terhelésnél, talajtól függetlenül. Az új Daily-vel bemutatkoznak az EURO5-es motorok, amelyek a felhasznált technológia és leadott teljesítmény tekintetében is előre léptek.

A motorválaszték a következő:

2.3 HPI 96LE E4
2.3 HPI 116LE E4
2.3 HPT 136LE E4
3.0 EEV 140LE E5
3.0 EEV 170LE E5

A 2.3 literes változat csúcsmodellje kiegészült egy változó geometriás turbófeltöltővel. A 3.0 literes változatok pedig még nagyobb nyomatékkal és teljesítménnyel rendelkeznek: a 3.0 EEV 350Nm-es nyomaték leadása mellett 140 lóerőt teljesít, illetve az erősebb változat 170LE és 400Nm.

A kötelező szerviz 40.000 km-ként esedékes, a „nagy” szerviz pedig (amely a vezérmű bordásszíj, ill. a 3.0 motorok esetén a vezérműlánc cseréjét is magába foglalja) a 2,3-as esetén 240.000 km-ként, 3,0-es esetén 400.000 km-ként esedékes.

Biztonság és környezetvédelem

Jó úttartás és könnyű vezethetőség, ezek mind a Daily busz jellemzői, melyek az aktív biztonsági rendszer elemeinek köszönhetők. Bevezetésre kerültek új, az úttartást, hajtást és fékvezérlést irányító elektronikus rendszerek. A teljes modellpaletta rendelhető a legmodernebb aktív biztonsági rendszerekkel: ABS8, ASR8, ESP8 amely más funkciókat is magában foglal. Ilyen például a Hill Holder - hátragurulás gátló rendszer és a terhelésfüggő menetstabilizáló rendszer. A vezető és utasoldali légzsákok mellett oldallégzsákok is rendelhetők az összes változathoz.

A fékrendszert szintén továbbfejlesztették. Növelték a féktárcsák átmérőjét elől és hátul, illetve hűtött féktárcsákat szereltek az első tengelyre. Az eredmény: rövidebb fékút (42 méter 100km/h-ról álló helyzetig) mint a legtöbb személyautónál. A rögzítőféket pedig a fékkörbe integrálták ez által sokkal könnyebb a működtetése.

Tartósság és megbízhatóság

A Daily-nél nincs strapabíróbb jármű. Az Iveco, a valódi létraalváz kialakítását, a haszongépjármű ipar területén szerzett széleskörű tapasztalatainak köszönheti. Ez komoly szerkezeti merevséget, mechanikai feszültségtűrő képességet és hosszú élettartamot jelent.

Az elektromos rendszert áttervezték a legújabb fejlesztésű CAN-BUS technológia felhasználásával. A hagyományos vezetékezéséhez képest a CAN-BUS rendszer sokkal átláthatóbb, mivel a hálózat sokkal kevesebb csatlakozási és elágazási pontot tartalmaz, ez által egyszerűbb és fejlettebb fedélzeti-, és szervizdiagnosztikát tesz lehetővé.

Az új központi kijelző, a jármű állapotán túl, az útadatokra vonatkozó információkat is biztosítja a járművezető számára, a trip computer segítségével. Az új Daily a fejlesztés során, számos lépcsőn jutott keresztül, amelyek mind arra irányultak, hogy a járművek minősége ténylegesen és kézzelfoghatóan javuljon: a hátsó ajtók zármechanizmusának átalakítása, új kialakítású üzemanyagtartályok bevezetése, melyek még nagyobb alváz hasmagasságot biztosítanak. Áttervezték a tolóajtók felfüggesztését is, amelynek köszönhetően az ajtók nemcsak kifogástalanul és megbízhatóan működnek, de kisebb erőkifejtés is elegendő azok nyitásához és zárásához.

Kapcsolat

LEVANTEX KFT. / Hivatalos IVECO márkaképviselet

TELEFON: 06-1-435-3000
E-MAIL: E-mailt megjelenít
TELEPHELY: 1044 Budapest, Ipari Park utca 2.

Nyitvatartás
Szerviz / Alkatrész Munkanapokon 7.00-17.00
Értékesítés Munkanapokon 8.30-16.30
Bérautó Munkanapokon 8.30-16.30
Hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem.