magyar angol
Iveco Levantex

Levantex hírlevél

Regisztráljon hírlevelünkre!
=

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, tájékoztatást kaptam a személyes adataim kezeléséről és a kapcsolódó jogaimról. Szeretnék feliratkozni a hírlevélre. Tudomásul veszem, hogy a hírlevélről bármikor leiratkozhatok.
Elérhetőség

Tel.: 06-1-435-3000
Fax: 06-1-230-2983

E-mail:
E-mailt megjelenít

Cím:

1044 Budapest, Ipari Park u. 2.

Csatlakozzon hozzánk
a Facebook-on!

IVECO Eurocargo teherautó - Biztonság

Új IVECO Eurocargo teherautó: optimális védelem a vezető és a rakomány számára


Ennyi mindent megtesz az új IVECO Eurocargo a biztonság érdekében

Az új IVECO Eurocargo kategóriájában új mércét állít az aktív és a passzív biztonság tekintetében. Opcionálisan immár vezetőoldali légzsák is elérhető, az aktív biztonság pedig jelentősen fokozható innovatív elektronikus vezetői segédrendszerek megrendelésével.

Az IVECO Eurocargo teherautó sávelhagyásra figyelmeztető rendszere (LDWS) figyelmezteti a vezetőt, amennyiben a járművel figyelmetlenségből elhagyja a forgalmi sávot. A műszerfalra, közvetlenül a szélvédő mögé telepített kamera segítségével a rendszer felismeri az útburkolati jeleket és hangjelzést ad, ha a jármű úgy készül átlépni a forgalmi sáv határát, hogy a vezető nem jelezte a szándékát az irányjelzővel.

Az új IVECO Eurocargo elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESP) mellett a kibővített vészfékrendszer (AEBS) segít elkerülni a vezető figyelmetlenségéből adódó baleseteket. A rendszer folyamatosan méri az elöl haladó jármű távolságát, és balesetveszély esetén kettős figyelmeztetéssel (hallható és látható módon) hívja fel erre az Eurocargo vezetőjének figyelmét. Mozgó akadállyal való ütközés előtt a rendszer automatikusan aktiválódik és a jármű sebességét az elöl haladóéhoz csökkenti. Álló akadály esetén a rendszer mérsékelheti a baleset súlyosságát azáltal, hogy legalább 4 m/s2 lassulással 20 kilométer/órával mérsékli a sebességet.

Ezeknek a biztonsági rendszereknek köszönhetően az új IVECO Eurocargo teherautó nemcsak teljesíti az Európai Bizottság 2015 novemberétől érvényes 347/2012/EU rendeletének előírásait, hanem egyúttal már most megfelel a vészfékasszisztenssel kapcsolatos, 2018-ban életbe lépő szigorúbb elvárásoknak is.

Az IVECO Eurocargo új biztonsági felszereléseinek sorát az adaptív sebességszabályzó (ACC) teszi teljessé. Ez a rendszer méri az elöl haladó jármű sebességét, és a vezető által beállított követési távolságot tartja attól. Ehhez ugyanazt a radart használja, mint az AEBS, s egy felismert lassabb jármű esetén először a motor forgatónyomatékát csökkenti, azután a motorféket aktiválja, majd legvégül az üzemi féket hozza működésbe.

A vezetés biztonságát és a láthatóságot a szériafelszereltség részét képező LED-technikájú nappali menetfény növeli. Kívánságra az alapfelszereltségként kínált halogénfényszórók helyett xenonfényszórók is rendelhetők. Szintén a közlekedésbiztonságot fokozzák az IVECO Eurocargo kormánykerekének gombjai, amelyekkel az audiorendszer és a Bluetooth™-eszközök vezérelhetők, hiszen így elkerülhetők a kontrollálatlan kezelési mozdulatok, s a járművezető figyelmét nem vonja el semmi sem, az útra és a vezetésre összpontosíthat.

X

Visszajelzés

=