magyar angol
Iveco Levantex

Levantex hírlevél

Regisztráljon hírlevelünkre!
=

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, tájékoztatást kaptam a személyes adataim kezeléséről és a kapcsolódó jogaimról. Szeretnék feliratkozni a hírlevélre. Tudomásul veszem, hogy a hírlevélről bármikor leiratkozhatok.
Elérhetőség

Tel.: 06-1-435-3000
Fax: 06-1-230-2983

E-mail:
E-mailt megjelenít

Cím:

1044 Budapest, Ipari Park u. 2.

Csatlakozzon hozzánk
a Facebook-on!

Iveco Daily kisbusz - Technológia

Teljesítmény és hajtás

Daily tradicionálisan a legjobb eredményekkel büszkélkedhet a hajtott kerekekre jutó nyomaték tekintetében. A tapadás és teljesítmény-átvitel ideális minden típusú terhelésnél, talajtól függetlenül. Az új Daily-vel bemutatkoznak az EURO5-es motorok, amelyek a felhasznált technológia és leadott teljesítmény tekintetében is előre léptek.

A motorválaszték a következő:

2.3 HPI

96LE E4

2.3 HPI

116LE E4

2.3 HPT

136LE E4

3.0 EEV

140LE E5

3.0 EEV

170LE E5

A 2.3 literes változat csúcsmodellje kiegészült egy változó geometriás turbófeltöltővel. A 3.0 literes változatok pedig még nagyobb nyomatékkal és teljesítménnyel rendelkeznek: a 3.0 EEV 350Nm-es nyomaték leadása mellett 140 lóerőt teljesít, illetve az erősebb változat 170LE és 400Nm.

A kötelező szerviz 40.000 km-ként esedékes, a „nagy” szerviz pedig (amely a vezérmű bordásszíj, ill. a 3.0 motorok esetén a vezérműlánc cseréjét is magába foglalja) a 2,3-as esetén 240.000 km-ként, 3,0-es esetén 400.000 km-ként esedékes.

Biztonság és környezetvédelem

Jó úttartás és könnyű vezethetőség, ezek mind a Daily busz jellemzői, melyek az aktív biztonsági rendszer elemeinek köszönhetők. Bevezetésre kerültek új, az úttartást, hajtást és fékvezérlést irányító elektronikus rendszerek. A teljes modellpaletta rendelhető a legmodernebb aktív biztonsági rendszerekkel: ABS8, ASR8, ESP8 amely más funkciókat is magában foglal. Ilyen például a Hill Holder - hátragurulás gátló rendszer és a terhelésfüggő menetstabilizáló rendszer. A vezető és utasoldali légzsákok mellett oldallégzsákok is rendelhetők az összes változathoz.

A fékrendszert szintén továbbfejlesztették. Növelték a féktárcsák átmérőjét elől és hátul, illetve hűtött féktárcsákat szereltek az első tengelyre. Az eredmény: rövidebb fékút (42 méter 100km/h-ról álló helyzetig) mint a legtöbb személyautónál. A rögzítőféket pedig a fékkörbe integrálták ez által sokkal könnyebb a működtetése.

Tartósság és megbízhatóság

Daily-nél nincs strapabíróbb jármű. Az Iveco, a valódi létraalváz kialakítását, a haszongépjármű ipar területén szerzett széleskörű tapasztalatainak köszönheti. Ez komoly szerkezeti merevséget, mechanikai feszültségtűrő képességet és hosszú élettartamot jelent.

Az elektromos rendszert áttervezték a legújabb fejlesztésű CAN-BUS technológia felhasználásával. A hagyományos vezetékezéséhez képest a CAN-BUS rendszer sokkal átláthatóbb, mivel a hálózat sokkal kevesebb csatlakozási és elágazási pontot tartalmaz, ez által egyszerűbb és fejlettebb fedélzeti-, és szervizdiagnosztikát tesz lehetővé.

Az új központi kijelző, a jármű állapotán túl, az útadatokra vonatkozó információkat is biztosítja a járművezető számára, a trip computer segítségével. Az új Daily a fejlesztés során, számos lépcsőn jutott keresztül, amelyek mind arra irányultak, hogy a járművek minősége ténylegesen és kézzelfoghatóan javuljon: a hátsó ajtók zármechanizmusának átalakítása, új kialakítású üzemanyagtartályok bevezetése, melyek még nagyobb alváz hasmagasságot biztosítanak. Áttervezték a tolóajtók felfüggesztését is, amelynek köszönhetően az ajtók nemcsak kifogástalanul és megbízhatóan működnek, de kisebb erőkifejtés is elegendő azok nyitásához és zárásához.

X

Visszajelzés

=